FAQ IPL

Hier vind je de meest gestelde vragen over IPL ontharen.
Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact op.

Wat betekent IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light.
Dit is hoog energetisch licht wat een haarzakje vernietigd zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Hoe werkt IPL?

Met IPL maak je dmv een lichtflits de actieve haarzakjes kapot.

Is ontharen met IPL veilig?

Ontharen met IPL is helemaal veilig. Jouw behandelaar is een goed opgeleide professioneel die weet wat ze doet en waar ze op moet letten.

Is ontharen met IPL pijnlijk?

Bij ontharen door middel van IPL komt bij een licht flits een klein tikje op de huid. Dit voelt als een elastiekje. Als je zorgt dat je 24 uur voor de behandeling het te behandelen gebied scheert is de behandeling nagenoeg pijnloos.

Is het ontharen ècht permanent en definitief?

Ja, het haartje dat je weghaalt is ook echt weg. Je hebt wel in je lichaam honderdduizenden “slapende” haarzakjes en die kun je niet behandelen. Daarom heb je ook meerdere behandelingen nodig. Daarnaast kunnen hormonen een negatief effect op het resultaat hebben. Wij gaan voor een reductie van 75 tot 95% van de haargroei. Onze salons zijn erop getraind om jou bij de eerste behandeling zo goed mogelijk voor te lichten. D.m.v. het intake formulier kan er een globaal advies gegeven worden hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. Wij adviseren ieder jaar een nabehandeling te laten uitvoeren.

Is ontharen met de IPL techniek geschikt voor mij?

De IPL methode kan voor alle huid en haar types veilig gebruikt worden. Wel zijn er bij een sommige personen extra aandacht punten. Denk bijvoorbeeld aan hele donkere huid of zeer lichte of grijze haren, tijdens een intake gesprek worden deze dingen besproken en bekeken en maakt je behandelaar een behandelplan.

Wanneer kan ik geen behandelingen met IPL krijgen?

Wij flitsen niet tijdens de zwangerschap. Gebruik je medicatie, geef dit dan ook even aan. Onze behandelaars weten dan wanneer te wachten of aangepast te behandelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren bijv. wat je wilt laten behandelen (een been gaat sneller dan een bikinilijn en een bikinilijn gaat weer sneller dan een bovenlip). Hormonen en dus ook jouw leeftijd spelen hierin een grote rol.
Niemand kan 5 behandelingen garanderen ook al wordt daar helaas wel mee geadverteerd. Na een paar behandelingen kunnen we in combinatie met het intake formulier een realistische inschatting maken van het aantal behandelingen dat jij waarschijnlijk nodig zult hebben.

Wat zijn de prijzen van de behandelingen?

Een richtlijn vd behandelingen zijn;

  • Bovenlip €10 pb
  • Bikinilijn €25 pb
  • Schaamstreek volledig €50 pb
  • Oksels €25 pb

Neem voor meer info contact op met de behandelaar in je regio.

Waar vind ik een salon?

Wij hebben salons door heel Nederland, klik op de pagina Vestigingen voor een salon bij jou in de buurt.

Hoe kan ik me aansluiten als Salon?

Vul even het informatie formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.